3 Mayıs 2010 Pazartesi

Kobe Böyle İstedi

Lakers'ın ilk yarı %61'le atıp maç sonunda kurtar bizi Kobe'ye dönmesinin iki izahı olabilir. Yaptıkları savunmanın alışık olduğumuz play-off standartlarında biraz soft kaçması ve ikinci yarı sürekli 3. viteste oynamaları... Fesenko ve Koufos'un iki odundan öteye gidemeyeceğini biliyorduk. Milsapp'in undersized kalışı ve Boozer'ın kendisinden size'lı uzunlara karşı zorlanması eklenince Lakers içeride ezer tezi doğrulandı. Boyalı alana gömülüp kısalarla sürekli yardım getirerek bu zaafı tolere etmeye çalıştılar fakat Gasol her maç 25-12 yapacaksa bu seri zor döner, söyleyim. Boozer topu Gasol'ün üzerinden geçirmek için sürekli fade away attı, çok zor şutları sayıya çevirdi ama post sonrası içeri dalışlarında sürekli yardım savunmasına tosladı, 4 top kaybetti. Milsapp de sadece Gasol'ün oyunda olmadığı 4. çeyreğin ilk diliminde efektifti.

Memo ve Kirilenko'yu sakat, Fesenko'yu da sevimli hayalet Casper kontenjanına sokarsak Jazz dün gece 8 kişilik rotasyonla mücadele etti ve kağıt üzerinde üstün göründüğü bench katkılarında beklenen farkı yaratamadı. Deron Williams, Phil Jackson'ın ilk maçtaki tüm defans teorilerini çöpe atarken Artest hamlesi şimdilik pek işe yaramış görünmüyor.

Lakers, Kobe ve Gasol'süz başladığı 4. çeyreğin ilk 6 dakikasında hiçbir şey üretemedi ki; buna normal sezonda bol bol şahit olmuştuk. Odom'un çemberin ön yüzüne zor çarpan üçlükleri (0/3), Shannon Brown'ın el üstünden attığı zorlama şutlar ve rakip defansın hışmına uğrayan Bynum'ın bire birleri boş geçmesiyle Utah'ı oyuna soktular. Bu geri dönüş esnasında Deron Williams ve Boozer'ın da kenarda oturduğunu hatırlatalım.

Gasol ve Kobe girdikten sonra Lakers ipleri yeniden ele aldı. Fark dörtken ( Utah lehine) Gasol'ün hücum ribaundunu çekip basket faulle sonuçlandırdığı pozisyon belki de dün gece galibi değiştirdi. Sonrası Kobe ile Late Night Show... Wesley Matthews iyi savundu Kobe'yi ama %62'yle 31 sayıda tutacak kadar (!) Topun el yaktığı dakikalarda maç sonu oynamanın önemi bir kez daha ortaya çıkarken Utah da ne olursa olsun buradan bir maç koparabileceğinin sinyalini vermiş oldu.

Hiç yorum yok: