22 Mayıs 2010 Cumartesi

İzle, İzlettir

The bing bang theory ve How I met your mother’ın çaptan düşmesiyle başlayan yeni sitcom arayışımın son durağı oldu Two and a half men. Eskiden denk geldikçe cnbc-e’den izlerdim ama düzenli olarak 7. sezondan itibaren takip etmeye başladım. Taş fırın erkeği Haluk’la light erkek Selami kadar tezat olmasalar da hayata farklı açıdan bakan iki kardeş ve bu tandemden kendi kimliğini oluşturmaya çalışan bir ergenin keyifli hikayesini konu ediyor bu güldürü. Basit konuları ele alan fakat araya sıkıştırdıkları detayları incelikle işleyip sinekten yağ çıkarmayı ve yeri geldiğinde sağlam göndermeler yapmayı bilen bir oyuncu/yapımcı ekürisine sahipler.

Ana oyuncu rotasyonu çok kalabalık görünmeyen dizide yardımcı karakter ve misafir oyuncu tercihlerindeki isabet 7 yıldır ekranda kalmalarının belki de püf noktası. Kendi özelimde evin hizmetçisi Berta’ya ayrı bir hayranlığım var. 7*21 Gumby with a Pokey bölümünde esmiş, estirmiştir. Mutlaka izlenmeli…Bu sezon Chelsea’nin babası olarak karşımıza çıkan, Prison Break’in nam-ı diğer Warden’ı Stacy Keach’in gay tiplemesi de ayrı bir keyif kattı. 7. sezon finaline yaklaşılırken yeni sezon için bir anlaşma yapıldı mı bilgim yok. Fakat yapıldıysa Salı sabahlarımın vazgeçilmezi olmaya devam edecekler…

Sitcom demişken Çocuklar Duymasın efsanesi ekranlara geri dönüyor. Ben eski tadı vereceğini sanmıyorum ama Geniş Aile'nin yanına meze olabilirler.

Hiç yorum yok: