15 Nisan 2010 Perşembe

NBA / Sezon Sürprizleri Top 5

5. Jason Kidd: Tamam, kabul ediyorum. Bir Dallaslı olarak kıyak geçtim bu herife ama hak etmedi de değil. İki sene evvel Harris takasında 'zarar ettiren' yaftası yiyen bu adam 37 yaşında ve 9.1 asist ortalaması tutturacak kadar diri. Savunmada ağırlaşan bacaklarına rağmen hiçbir zaman hücumunun bir parçası olmayan dış şutunu geliştirip 42,5'luk üç sayı yüzdesi yakalaması da takdire şayan.

4. Tyreke Evans ve Step Curry: İlk sezonunda 20-5-5 yapan dördüncü çaylak ( diğerleri Oscar, Lebron, MJ) onuruna erişen Tyreke son yıllarda Durant ve O.J Mayo'dan sonra NBA'e adımını atmış en yetenekli skorerlerden biri oldu. Bir ara müzmin sakat Kevin Martin'in üzerine takım kurma aptallığına yeltenen Kings organizasyonunun gözüne inen perdeyi de bu sayede kaldırmış oldu. Sırf Golden State'deki şişirme istatistiklerden ötürü hak ettiği saygıyı görmeyen Step Curry de geleceğin en baba şutörlerinden biri olma yolunda, imzamı atarım.

3. Milwaukee Bucks: Michael Redd'siz bir sezon ve Bogut'suz sezon sonuna rağmen doğu altıncısı oldular. Fakat hala Bucks'a karşı bir sempati duy(a)mıyorsam sebebi Scott Skiles'dır. Hadi Ersan'ın ilk senesinde oynadığı pozisyon kalabalıktı, beklediği süreleri alamadı ve ilginçtir yığıma sebebiyet veren oyuncuların çoğu sadece şut atıyordu. Peki bu sene? Hangi maçtı hatırlamıyorum ( bulursam kesin edit'lerim) Ersan müthiş bir 3. çeyrek performansından sonra kenara alınmıştı. Oyun kafa kafaya gidiyordu. O ara Delfino ve Mbah Moute'nin harbi harbi saçmaladığını, saç baş yoldurduğunu hatırlıyorum. Ona rağmen son çeyrekte Ersan'a hiç dönmedi Skiles. Maçı kaybettiler. Play-off'ta da canları cehenneme...

2. Phoenix Suns: Sezon öncesi bırakın play-off'u 40 galibiyet alırlar mı tartışmaları yapılıyordu bu takımın üzerinden. Ama küllerinden doğan Nash'le, All-Star'dan sonra hayvanlaşan Amare'yle, Dudley ve Frye'la zenginleşen bench'iyle ayağa kalkıp bize 3 yıl öncesine ait bir flash back yaşattılar.

İki tane birincim var. Oklahoma tamam da, Aaron Brooks'a plase demeye dilim varmadı!

1. Oklahoma City Thunder: Durant gibi skorer ve Westbrook gibi oyun bilgisini ve saha görüşünü geliştiren, müthiş penetreci, atlet bir oyun kurucunuz varsa pembe hayaller kurmak için sağlam sebebiniz var demektir. GM Sam Presti'nin uzun süre bu ikilinin gelişim göstermesini beklemesi, sabretmesi ve sırf transfer yapmış olmak için transfer yapmaması ( Joe Dumars gibi) OKC'ye gelecek vaaden bir kadro ve esnek bir salary cap kazandırdı. Kompozisyonu sağlam bir uzunla tamamlayabilirlerse ciddi bir şampiyonluk adayına dönüşebilirler ( Bu kadar iddialıyım). Hatta sağlam bir Chandler'la bile bu mümkün olabilirdi.

1. Aaron Brooks: Brooks 2007'de draft edildiğinde Houston kadrosunda profilinde oyun kurucu yazan tam 6 eleman vardı. ( Diğer beşi Steve Francis, Rafor Alston, Mike James, Bobby Jackson ve 2'den bozma Luther Head'di) Ve Brooks bu rotasyonun en dibindeki adamdı. Şimdiyse Houston hücuma kalktığında eline bakılan ilk oyuncu. Alacağı MIP ödülünün bile kifayetsiz kalacağı bir adam. Ayrı bir yazı konusu.

Hiç yorum yok: