22 Nisan 2010 Perşembe

Erman Toroğlu, Bobo'yu Nereden Tanır?

Bobo'nun hafta içinde ''Penaltı olursa ben atacağım'' demesi ve sürekli penaltı çalışması biraz tuhaf geldi. Bobo Brezilyalı. Tıpkı takım arkadaşı Nobre gibi. Fenerbahçe'nin Brezilyalı kaptanı Alex'le de ailece görüşürler. ''Erman Toroğlu''

Türkiye'de hakemlik yapmış, az çok bu işin mürekkebini yalamış ve ne acıdır ki futbolculuktan gelen biri söylüyor bu lafları. İftiralar, skandallar, hakem odası basmalar, MHK'ya TFF'ye yönelik tehditler o kadar rahat dillendiriliyor ki bu ülkede ve basında öyle normalize ediliyor ki artık şaşırmıyorum, rutin geliyor. Zaten kimse de ''Vay lan ne oluyor burda?'' demiyor. Bobo'nun penaltı egzersizini ''Maç satıyora'' getiren Erman Toroğlu geçen sene Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 4-2 yendiği kupa finalinde iki golü Bobo'nun attığından bilmem haberdar mıdır? Brezilyalıların aile ilişkilerine ne kadar yakındır? Ya da Bobo'yu nereden tanır?

Türkiye'deki futbol kalitesinin yorumcusundan seyircisine kadar kimseyi tatmin etmediğinin farkındayım. Fakat reyting uğruna yaratılmış sığ çabalarla futbola bakışın bu kadar ucuzladığı bir ülkede o marka değeri denen hayaletin içini doldurmak da, 321 milyon doların hakkını vermek de işte bu kadar mümkün olur.

Hiç yorum yok: