28 Nisan 2010 Çarşamba

Kaybedemezlerdi!

Fazla teferruata gerek yok. San Antonio ''Nasıl olsa bunun altıncısı var'' diyerek buraya pek kazanma niyetiyle gelmemiş. Dallas'ın maç başındaki agresif girişine yanıt veremediler ve havluyu erken salladılar. Bir süre sonra yıldızlar birer birer kenara geldi. Mahinmi, Mason, Bogans gibi seriyi bench'ten kombine biletle izleyen oyunculara şans verildi.

Dallas için bu maç ''kazanılmış bir maç'' olmaktan öte kafa olarak seriye geri dönebilmek adına daha önemli. ''Biz de varız'' duruşunu göstermek zorundaydılar. Butler'ın hırsı, Terry'nin havluyla sürekli taraftarı ayağa kaldırma çabası da gösterdi ki; Dallas'ın sadece biraz ateşe ihtiyacı vardı.

6. maçta Dallas tarafında kilit oyuncunun Jason Kidd olacağını düşünüyorum. Hani Dampier ve Haywood'un potansiyelini bildiğimden seri boyunca ''pivotlardan katkı gelmiyor'' olayına hiç girmedim (aslında girmeliydim ama sorgulanması gereken o kadar çok adam vardı ki; onlara sıra gelmedi) fakat ana problemin Kidd'den kaynaklandığını, Dallas hücumda tıkandığında Jason Kidd'in de oyun kurma ve takımı oynatma konusunda tıkandığını açıkça dillendirmek gerek. İlerleyen yaşı, ağırlaşan bacakları Kidd'in yıllardır yapmayı en iyi bildiği şeyi yapmasına bahane değildir. Kidd'in o mavi formayla sahaya çıkış sebebi budur. Altıncı maçta San Antonio defansı iş başına geçerken en azından benim gözlerim sürekli Jason Kidd'i arayacak ve kayıp halinde sehpaya o oturacak.

Hiç yorum yok: