24 Nisan 2010 Cumartesi

Dwyane Wade İflas Etti

NBA'de süper yıldızının sırtına binip gitmeye alışkın çok takım gördüm ama bu Wade gibi bir üstinsan (Şansal Kulabaş'ın lafıdır) için bile ağır sorumluluk. Dün gece 44 dakika oynamak zorunda kaldı Wade. Çok yoruldu, yıprandı. Heat'te tehdit yaratan başka oyuncu olmadığından Boston savunması sürekli onun üzerine kapandı ve ''Ulan! Ben de insanım'' demeye gelen yıldız oyuncunun dizleri bitime saniyeler kala arıza verdi.

Eric Spoelstra'nın mola arasındaki Wade sorusuna verdiği ''Maalesef elimizden bir şey gelmiyor. Onu dinlendiremiyoruz'' cevabıyla çaresizlik koçun dilinde resmen vuku bulmuştu zaten. Bacağına yapılan ayak üstü masajlarla dik tutulmaya çalışılan DW3 iğneyle sahaya çıkmış futbolcu muamelesi gördü ve dizindeki çekmeden dolayı Boston'ın son hücumunu kenardan seyretti. Süreyi iyi kullanamamasına rağmen Pierce'ın zor şutu sokarak seriyi 3-0'a getirmesiyle Wade bir kez daha yıkıldı.

Maçı izlerken br ara aklıma Kobe ve LeBron geldi. Kobe 35.4 sayı ortalamasıyla oynadığı 2005/06 sezonunun ardından yanında kendisine eşlik edecek bir partnerin olmadığını söyleyerek takasını istemiş, sıkıntısını beach'lerde bol bol İbrahim Talıses'ten 'yalnızım dostlarım yalnızım yalnız' dinleyerek atmıştı. Neyse ki; Gasol takasıyla gönlü alındı. LeBron'ın 2 sene önceki benzer isyanı da Cavs yönetiminin Mo Williams'ın bol sıfırlı kontratının altına yatmasıyla son bulmuştu. Wade oyuncu opsiyonunu kullanması durumunda bu yaz serbest kalacak ve Heat organizasyonu bu şartlarda Wade'i nasıl memnun edecek orası koca bir muamma.

Hiç yorum yok: