4 Eylül 2010 Cumartesi

Kayserispor'dan Ahlak (!) Dersi


Kayserispor kulübünden açıklama:

"Milli futbolcumuz Arda Turan konusunda Galatasaray kulübü'nün Atletico Madrid'e karşı onurlu duruşunu destekliyoruz. Galatasaray Kulübü başkanı sayın Adnan Polat'ın Galatasaray kaptanına etik ve ahlak dışı yapılan teklifi değerlendirme gereği bile duymaması, haysiyetli bir kulübün yapması gereken doğru tavırdır. Umuyoruz ki, Atletico Madrid kulübü'nün FIFA ve UEFA'daki gücü ve medya yardımıyla Galatasaray kulübünü haksız, geçimsiz ve sevimsiz gösterme çabalarına T.F.F. dahil herkes adalet ve asalet gereği tepki gösterir."


Hafta içerisinde Ntv’de yayınlanan %100 Futbol programına konuşan Adnan Polat, Atletico Madrid’in Arda için önerdiği 11 milyon avroluk teklif için ‘’Transfer döneminin bitmesine 24 saat kala Arda'nın menajeri beni arayıp, "Arda'ya büyük bir kulüpten önemli bir teklif var" dedi. Ben de "24 saat kala kimse Galatasaray kulübünün kaptanını alamaz. Teklifi duymak bile istemiyorum" dedim. Ayrıca Arda milli takımda diye ona da haber vermeyin dedim. Ancak gördüm ki benden önce tüm medyaya haber verilmiş. Arda'ya en az 3-4 kere gidilmiş. Söylenen o ki Atletico Madrid'in bir yöneticisi Arda'yla Swiss Otel'de görüşmüş. Bu durum doğruysa Atletico Madrid'i Uefa'ya şikayet etmemiz gerekir’’ şeklinde bir beyanat vermiş ve eklemişti: ‘’ Ben hiçbir futbolcuma esir muamelesi yapmıyorum. Eğer gönlünde başka bir yere gitme isteği varsa, ekonomik şartlar uygunsa Arda olsun başkası olsun yolunu açarım. Bunu futbolcularıma da söyledim. Ancak yangından mal kaçırır gibi son gün son dakikada gelip futbolcumuzu almaya çalışanlar hayal görüyorlardır."


Adnan Polat’ın bu açıklamalarından sonra Kayserispor’dan resmi web sitesi aracılığıyla destek minvalinde bir açıklama geldi. Teklifin geliş şeklini camia olarak pek etik bulmamışlar. Bu, söz konusu oyuncunun zihnini bulandırmaktan başka bir şey değilmiş. Federasyon harekete geçmeliymiş, Galatasaray’ın hakkı savunulmalıymış… Mehmet Topuz transferinde Beşiktaş’ı ‘’bonservisi kulübünde olan futbolcuyu ayartmaya çalışmakla’’ suçlayan, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin zamanında Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal’ı transfer etmek için bu iki oyuncunun kafasını karıştırdığını iddia edip Kayseri Cumhuriyet meydanına yukarıdaki 'satmıyoruz' pankartını astıran Kayserispor yönetimi iyi güzel söylüyor da benim anlamadığım yakın geçmişteki James Troisi ve Ali Turan vakaları sizce de bu camia için garip bir ironi oluşturmuyor mu?

James Troisi nasıl geldi?


James Troisi’nin Kayserispor’a gelmeden önce Gençlerbirliği ile devam eden 2 yıllık sözleşmesi vardı. Ardından İlhan Cavcav’ın ancak televizyon aracılığıyla öğrenebildiği bir gizli operasyonla bu şehre geldi, 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Cavcav bu anlaşmayı kabul etmedi. Kayserispor kulübü ise Troisi’nin Gençlerbirliği kulübü ile masaya oturmadan evvel esas sözleşme öncesi bir ön protokol yaptığını ve bu protokolde yer alan ‘’Oyuncu 1 milyon doları ödediği takdirde kulüple bağlarını koparabilir’’ maddesi gereğince ilgili oyuncunun Gençlerbirliği hesabına ‘’kendi cebinden’’ 1 milyon dolar yatırarak serbest kaldığını ve tamamen hukuk kuralları çerçevesinde kendi kulüpleriyle sözleşme imzaladığını duyurdu. Söz konusu ön protokolün esas sözleşmeyle birlikte geçerliliğini kaybettiğini söyleyen Cavcav olayı federasyona taşıdıysa da bir takım ayarlamaların ardından konu kapandı, Avustralyalı Kayseri’de kaldı.


Şimdi sormak lazım;


1. ‘’Bonservisi bizde olan topçuya teklif verecekler önce bizimle muhatap olacaklar’’ diyen Kayserispor’un Gençlerbirliği ile sözleşmesi devam eden Troisi’yi adeta kaçırarak Kayseri’ye getirmesi ne kadar etiktir?

2. Troisi 1 milyon dolar verip serbest kalabiliyorsa bile sözleşmedeki açığı kullanıp futbolcunun aklını çelmek hangi temiz ahlakın ürünüdür?

3. Ali Turan’ı bizden izinsiz Galatasaray kulübü ile görüştü diye kadro dışı bırakan sendin. Sözleşmesinin dolmasına 6 ay kala stoperinle görüşen de Galatasaray’dı. Burada senin etiğine (!) ters davranan Galatasaray’ı yada başkanını durup dururken sayfana taşımanın, haklı çıkarmanın gerekçesi ne?


İlk paragraftaki açıklamaları başka bir kulüp yapmış olsa anlarım fakat bunu yakın zamanda Galatasaray’la papaz olmuş, etik etik diye bağırıp sonra başkalarının sözleşmeli topçusuna göz koyan Kayserispor’un yapıyor olması son derece komik ve komik olduğu kadar da ironik…


Kayserispor mümkünse bu ekranda lige keyif katan, patlama potansiyeli yüksek bir Anadolu takımı olarak kalsın. Olabiliyorsa yeni Bursa olsunlar. Fakat kimseye aynı ekrandan ahlak, etik yada haysiyet dersi vermesinler.

Not: Adnan Polat'a ait demeçler ntvspor.net adresinden alınmıştır.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Kayserispor bu tarz konularda konuşacak en son takımdır. Güldüm sadece. :)