26 Temmuz 2010 Pazartesi

Street Fighter x Tekken



Ryu ile Ken, Sub Zero ile Scorpion gibi benzer stil ve dövüş mekanizmasına sahip oyuncuları mukayese ederken mutlaka farklı oyundan farklı karakterleri bu kıyasın içine soktuğunuz olmuştur. Street Fighter'ın karizmatik çocuğu Ken'le Tekken serisine üçüncü oyundan itibaren iştigal eden kapoeracı kardeşimiz Eddy'nin düellosu nasıl olurdu acaba? Çocukken cips ve oyun kutularının içinden çıkan çıkartmaların üzerinde yazan puan değerlerine göre kapıştırırdık bu elemanları. Hücum puanı yüksek olan kazanır, eşitlik durumunda defans puanına bakılırdı. 21. yüzyıla gelindiğinde taso-kağıt devrinin bitimiyle sokak kültürünün kaybolduğu, bizim atariyi hatta game-boy'u büyük nimet saydığımız dönemi yaşayan şimdiki çocukların soluğu gözlerini açar açmaz internet kafelerde almaya başladığı, oyun dünyasına PS3 ile adım attığı bir dönemi yaşıyoruz ve Namco-Capcom işbirliği sayesinde artık taso tokuşturmak zorunda değiliz.

One-on-one dövüş efsanelerinin ikisi aynı platformda buluşuyor. Street Fighter'ın geliştiricisi Capcom ve Tekken'in geliştiricisi Namco projeyi doğruladı ve bir de teaser trailer yayınlandı. İki fenomen -Street Fighter ve Tekken artık tek çatı altında, tıpkı hayalini ettiğimiz gibi... Karakterler, grafikler, görseller ve oyun mekanikleri konusunda elimizde henüz kesinleşmiş veriler yok ama meraklıları şuradaki double-team fighting videosuna bir göz atabilir. Bantta SF takımından Ryu ve Chun Li ikilisiyle Tekken ahalisinden Nina ve Kazuya'yı aynı platformda kozlarını paylaşırken görüyoruz. Ana düzenek alışıla geldiği gibi 1'e 1 üzerine kurulu, partnerler re-placement anlarında yahut birlikte yapılan spesiyal kombolarda birbirlerine eşlik ediyor. Grafik ve sahne arka planı SF IV'e yakınsanmış. Başlangıç video'larında da yine hafif SF IV esintisi var. Oyun ilginçtir; hem Namco hem de Capcom tarafından ayrı ayrı geliştirilecek yani iki farklı oyun şeklinde piyasaya sürülecek. Firmaların bu durumda karakterler arası güç dengesini nasıl koruyacağı ve eş zamanlı yürütülen bu projenin birbirleriyle ne ölçüde benzerlik ve tutarlılık göstereceği büyük merak konusu.

Oyunların çıkış tarihi konusunda henüz bir açıklama yok. Fakat Capcom 2011'in sonbaharında Marvel vs. Capcom 3: Fate of two worlds'ü piyasaya çıkaracağı için en azından Capcom'ın 2012'den önce bu fikri hayata geçirmesi pek mümkün görünmüyor. Birbirlerinin satışını gölgelememek için iki firma çıkış tarihi dahil birçok konuda kendi satış stratejilerini belirlemiştir, muhakkak. Ortaya çıkacak ürün heyecan verici ve kesinlikle müthiş proje...

Hiç yorum yok: