3 Temmuz 2010 Cumartesi

NBA'de Kontrat Çılgınlığı


Yıldızlar düşünme arefesinde ama off-season bereketli başladı. Bol sıfırlı kontratlar havada uçuşuyor. Seneye oyuncu ücretleri insin diye lokavt bekleniyordu değil mi bu ligde? 

Minnesota cephesi karışık. Üç senedir itinayla rebuilding yapıyorlar ve artık ellerine yüzlerine bulaştı. Garnett takasını anlamlı (!) kılan tek adamı, Al Jefferson'ı gözden çıkarmışlar. Pekovic geliyor. Şu çöplüğün en güvenilmez uzunu Darko Milicic'e de ( Pardon! Biri Eddy Curry mi dedi?) 4 yıl için 20 milyon dolarlık yeni bir kontrat önerilmiş. Durumları tam tevekküllük! Milwaukee'nin uyuyan güzel Drew Gooden'a verdiği 5 yıl için 32 milyon doların mantıklı bir izah karşılığını bulamadım. Bogut'u yedekleyecekmiş! Bekleyin! Suns, Frye'ı takımda tutup ardından 4 numaraya Hakim Warrick'i monteledi. Çabukluğu ve atletizmiyle yüksek tempoda iş yapar ön görüsü yaratsa da Amare sonrası Nash tepeden kimle ikili oynayacak merak konusu. Warrick bu tanıma ve role uygun kalibrede bir uzun değil.

İki adet maksimum kontratımız var. Rudy Gay ve Joe Johnson. JJ'ın son play-off performansı takım içi liderliğini sorgulatsa da yapılabilecek en optimist açıklama; Atlanta elindeki tek yıldızı (!) kaybetmek istemedi. Bu gözler Rudy Gay'in 82 milyon dolar alacağı günleri de görecekmiş.  Sınırlı serbest kalmış ve henüz diğer takımlardan resmi teklif almamış oyuncuya kafadan maksimum kontrat önermek Chris Wallace nezdinde yapılmış bir strateji hatası... Bu rakamı Rudy Gay'e aklı selim hiçbir GM vermez. Teklifler dinlenebilir, oluşacak piyasaya göre dışarıdan gelen kontrat önerileri eşlenerek daha ucuza kapatılabilirdi. Play-off'taki tüm eşleşmelerde en yumuşak karnı oyun kurucu pozisyonu olan Lakers açığı Steve Blake'le kapattı. Şutu ve oyun görüşü iyi, hasbel kader savunma yapabilecek kalite ve arzuda bir PG için 4 yıl-16 milyon dolarlık harcama, kısa günün kısa karı. Paul Pierce 61 milyon dolar karşılığı 4 yıl daha kelt, yeniden yapılanma başka bahara. Yazın açık ara en skandal imzası ise Toronto semalarından... Amir Johnson için 5 yıllığına 34 milyon dolar!

Hiç yorum yok: