9 Temmuz 2010 Cuma

LeBron Haksız Rekabet Yaratır


Boston-Miami serisi üçüncü maçıydı. Dwayne Wade sahada 44 dakika kalmanın etkisiyle yıpranmış, dizleri arıza vermiş ve Paul Pierce'ın maç kazandıran son şutunu kenardan izlemişti. Eric Spoelstra'nın mola arası röportajını hatırlıyorum. ''Yoruldu fakat maalesef dinlendiremiyoruz. ''Boston'dan sadece bir maç koparabildiler. Onda da Wade'in 46 sayı, 5 ribaund, 5 asist yapması gerekti. İnsan üstü bir gayretle, yanındaki parçalardan neredeyse hiç katkı almadan tek başına ayakta durmaya çalıştı. O gün Wade'i kaybedebilirler demiştim, şimdi gelinen nokta hayret verici... Pat Riley önümüzdeki yılın genel menajeri ödülünü cebine koymakla kalmayıp muhtemelen ligi 4-5 yıllığına parselleyecek bir takım yarattı. NBA nice trio'lar gördü ama böyle fantastik, heyecan verici bir üçlüye kesinlikle şahit olmadı.


LeBron kararını açıklarken ''Her oyuncu şampiyonluk kazanmak ister. Ben de...''minvalinde ifadelerle başladı cümlesine. 2 kez Mvp, 6 kez all-star, 1 kez sayı kralı oldu, 1 final gördü. Bireysel anlamda her lezzeti tattı, duygusal davranma şansı yoktu ve kağıt üzerinde yüzük şansının en yüksek olduğu takımı tercih etti. ''Cleveland'ı sattı. Orası Wade'in yanı, başkasının çöplüğü...'' muhabbetlerine kesinlikle katılmıyorum. Bu ligde yüzük için takım değiştiren, alacağı paradan feragat eden, takası gerçekleşmedi diye migreni tutan (!) nice yüzler tanıdık ve nihayetinde bizlere şunu öğrettiler: Yüzüğe giden her yol mübahtır.


LeBron üzerine planlama yapan 6 takım vardı. Clippers, Nets ve Cavaliers ortaya somut birşey koyamadı. Chicago Boozer, New York Amare'yle gönülçelenlik etti. Miami bir yıldız fazlasıyla ağır bastı. Bu üçlünün alacağı para salary cap'in çok büyük kısmını işgal edeceğinden Pat Riley çevresini cüzi rakamlara evet diyebilecek veteran ve genç isimlerle doldurmak zorunda keza Miami'nin cazibesi birçok kişinin ağzını sulandırıyordur, bu da işin iyi tarafı... Oyun kurucu pozisyonunda Mario Chalmers'la devam edilirse Bosh'un yanına kalın, iyi savunma yapabilen bir uzun ekleyerek line-up'ı halledebilirler. Sonrası minimum kontratlarla oluşturulacak yedek bankının kalitesine bakar. 


Ego çatışması, aynı takımda oynayabilirler mi? eleştirileri mutlaka yapılır, yapılacaktır. Ben ihtimal vermiyorum. Spoelstra saha içi yönetiminde idare edemem anne! moduna geçerse Pat Riley pekala koltuğu devralabilir. Takımlarının en çok top kullanan, en skorer isimleriydi bunlar. Rakamlarında düşüş olacaktır ama buraya egolarını bırakarak geldiler. Takım kazandıktan sonra bunun bir önemi yok.


Fantezi liglerde bir araya gelmeyecek adamlar bir araya geldi. İlk haberi gece saatlerinde yazmıştım, ayık kafayla bile inanasım gelmiyor. Gelsin artık Kasım ayı.



Hiç yorum yok: