26 Mart 2010 Cuma

Ubisoft'un DRM Çözümü

Silent Hunter 5 ve Assassin's Creed 2 sunucularına düzenlenen hacker saldırılarından illallah eden Ubisoft kurbanlarının DRM tepkisi zirve yapınca firma yetkilileri harekete geçti. Hem de ne geçme! Uygulamaya bak: Oyun sahiplerine birer e-mail yollanacak ve aralarından bir tanesini seçmeleri kaydıyla kendilerine 4 adet oyun ( Prince of Persia, Heroes over Europe, Tom Clancy's Endwar, Tom Clancy's H.A.W.X) opsiyonu sunulacak ve seçilen oyun kullanıcı tarafından ücretsiz indirilebilecek.

Ubisoft'un müşteri memnuniyet anlayışına (!) bir işletme öğrencisi olarak hayran kaldım (!) Hediye oyun uygulamasının yapıcı değil tamamen yağlayıcı olduğu, DRM'in çözümüne yönelik hiçbir gelişme içermediği kabak gibi ortada. Yapmayın, etmeyin, güldürmeyin.

Mevzu korsanı bitirmekse her türlü korsan baltalama projesini desteklerim. Ubi'nin çabasını da bir oyun sever olarak takdir ederim. Fakat projenin alt yapısını sağlam kurmazsan, çıkabilecek sorunlara alternatif çözümler üretemezsen ve yetmiyormuş gibi ihaleyi ''Sorun bizde değil. Sizin internet bağlantınızda'' deyip müşteriye yıkarsan tepkinin Allah'ını görürsün. Bu adamların sorunu uzun seyahate yol yardım çantası almadan çıkmalarıydı. Lastik patlayınca arabaya küfretmeyi ben de bilirim.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben almanyadan sevgi, gercekten cok guzel bir blog, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemen
ekliycegim.

Mclaren dedi ki...

@adsız

Henüz yeni açmış olduğum fakat çok aktif kullanmadığım bir twitter sayfamız var:)

http://twitter.com/barmclaren